Skip to main content

Näin kasvoi unelma nimeltä Rudanco

Rudancon perustaja Carita aloitti tanssiharrastuksen vasta aikuisena ollessaan 30-vuotias. Hän oli kuullut Porissa järjestettävistä tanssitunneista ja odotti tutustumipäivää tanssiin, kuin kuuta nousevaa. 

”Ensimmäisen tanssitunnin jälkeen homma oli selvä – tanssikärpänen oli puraissut eikä sen jälkeen  ole kulunut päivääkään, etten olisi tanssinut”, sanoo Carita. Carita aloitti ahkeran harjoittelun sekä soolo- että paritansseissa. 

Pian Caritan puoliso Heikki kiinnostui myös paritanssista. Kilpaileminen tanssissa tuntui viehättävän Heikkiä. Carita oli enemmän treenisalilla viihtyvää puurtaja. Yhteinen kilpailu-ura alkoi ja Pukkilan pariskunta ehti kilpailemaan kymmenisen vuotta 10-tansseissa ympäri Suomen. Suurimpana saavutuksena pari voitti joukkuekilpailun SM-pronssia vuonna 2018. Pari ylsi latinalaistansseissa sekä vakioissa taitotasolle B, (A:n ollessa ylin taitotaso).

Carita hakeutui Länsi-Suomen Opistoon Taidetanssin koulutukseen. Koulutus kesti 9 kk, jonka aikana hän kasvoi tanssijana ja tanssintekijänä. Rudanco eli RuukkiDanceCompany perustettiinkin vuonna 2019. Rudanco on syntynyt Ulvilan Leineperissä, jossa luonto ja taide kohtaavat ainutlaatuisella tavalla. 

Carita Koivula-Pukkila perusti Rudancon tanssiystäviensä innoittamana. Hän oli juuri valmistunut Länsi-Suomen Opiston taidetanssilinjalta ja palo tanssitaiteen tekemiseen ja esiintymiseen oli suuri. Ensimmäiset tanssitaideproduktiot FIRE – Dance with me (2019)  ja Dreaming with your Feet (2020)- koettiin Leineperissä. Taideproduktioiden tekemisen ohella syntyi tarve harjoitella tanssijayhteisön kanssa säännöllisesti ja ahkerasti. Aluksi harjoittelimme Leineperin vanhalla kyläkoululla, myös pihalla treenattiin ahkerasti, niin kesällä kuin talvella, eri paikoissa. Tanssiyhteisö kasvoi nopeasti uusilla jäsenillä ja tuli ajankohtaiseksi vuokrata Ulvilan Friitala-talolta yhteinen harjoitustila vuonna 2021 ensin muutamiksi päiviksi viikolla ja sitten kokoaikaisesti. Salin siniset seinät olivat karut ja peilittömät, tehtiin paljon remonttia ja uusi tanssikoti oli löytynyt! 

”Meillä on ollut suuri ilo ja kunnia saada työskennellä alan huippuammattilaisten kanssa. Koreografi Riku Lehtopolku oli mukana Dreming – kävelytanssiteoksessa. Ahkera ja omistautunut Russell Adamson antoi korvaamattoman työpanoksensa mentorina ja toisena koreografina kolmannessa Ulvilan Teatteri Ulpun Studiolla nähdyssä produktiossa (2021) That´s Entertainment arount the World. Russellin intensiiviset treenit olivat tulleet Rudancolle jäädäkseen ja hänen fyysiset tanssituntinsa siirtyivät vakituisesti tanssijoiden lukujärjestykseen myös produktion päätyttyä”, Carita sanoo kiitollisena. 

Rudanco on saanut alkunsa haaveilusta, pienen tytön unelmasta olla tanssija ja tanssintekijä. Tämä on tarina rohkeudesta ja ystävyydestä. Tässä tarinassa ei ole paljon sanoja. Tunneyhteys, joka syntyy tanssiessa, korvaa usein tarvittavat sanat. Toivomme, että tämä tarina voi innostaa sinut mukaan tanssimaan. Sillä tanssi – se kuluu ihan kaikille. Meille olet tervetullut juuri sellaisena, kuin olet. 

Nyt olemme uuden äärellä, kun meillä on uusi tanssikoti Porissa Satakunnankadulla. Luotamme ahkeraan treenamiseen, tanssin paloon, intohimoon sekä siihen, että tulevaisuus kantaa, kun olemme tekemässä sitä YHDESSÄ. Tervetuloa hyvän mielen ja koko perheen tanssikouluun!

”Koskaan ei ole liian myöhäistä, juuri nyt on hyvä hetki ja ehkä sen aika.”